Gemeente Alkmaar is bereid te onderzoeken of het busstation aan de Stationsweg veiliger gemaakt kan worden. Dit naar aanleiding van het tragische ongeval op woensdagavond, waarbij een bejaard echtpaar onder een bus kwam en de 82-jarige Alkmaarse het incident niet overleefde.

Zowel reizigers als chauffeurs vinden het busstation onveilig vooral vanwege de matige verlichting, meldt het NHD, alleen zouden de chauffeurs dat niet mogen zeggen. Desalniettemin voldoet het terrein aan alle veiligheidseisen, liet een gemeentewoordvoerder het dagblad weten. Maar als uit onderzoek blijkt dat het beter kan is de gemeente bereid om aanpassingen te doen bijvoorbeeld met verlichting, duidelijke belijning, een zebrapad of eventueel waarschuwingslampen.

Woensdagavond zijn een 82-jarige vrouw en haar 83-jarige echtgenoot onder een lijnbus terecht gekomen. De man kon op eigen kracht onder de bus vandaan komen, maar zijn vrouw raakte bekneld en overleed ter plaatse. De 57-jarige buschauffeur uit Zuidoostbeemster zit thuis en zijn werkgever biedt ondersteuning in de verwerking van het traumatiserende incident.
Pin It
Bekeken: 2577x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/