Bij AFC’34 in Alkmaar staat januari traditiegetrouw in het teken van vijf jeugdtoernooien. Dat ondersteunt het clubmotto ‘elke dag de kans om beter te worden’. Dit jaar maakt de maatschappelijk betrokken vereniging dat een stuk breder door alles ook in het teken van de strijd tegen kinderkanker te zetten: ieder kind dat vecht tegen kanker moet de kans krijgen om elke dag beter te worden.

Het is niet alleen een loze kreet, er wordt van alles gedaan en georganiseerd met leden, vrijwilligers, ouders, tegenstanders en overige betrokkenen. Mede-aanjager is Erik Simons, in Alkmaar ook wel bekend als ErikRuns4KiKa, duursporter tegen kinderkanker met zijn eigen motto: “Het is nooit genoeg, daarom ben ik met triatlons en marathons duursporter voor KiKa”. Het complex van AFC wordt aangekleed met de kleuren van KiKa, er is een shop voor het goede doel, de vlag wordt gehesen, er worden taarten gebakken,  kinderen verdienen sponsoring met voetbalopdrachten en Erik vraagt aandacht en donaties.

In de programmaboekjes vertelt voorzitter Michel Robert: ''We zijn er trots op dat we met Erik, vader van Thieu uit onze JO10-2, al onze toernooien kunnen koppelen aan de Stichting Kinderen Kankervrij. Toen ik hem sprak vertelde hij gepassioneerd over zijn inspanningen om kinderkanker de wereld uit te helpen: in 2015 liep hij voor KiKa zijn eerste marathon in New York om aandacht en donaties te vragen tegen kinderkanker. Met ruim 11.000 euro opgehaald sponsorgeld en een fantastische hardloopprestatie bleek hij trots en voldaan. Ondertussen is hij legio acties en marathons verder, verlegt hij grenzen in de triatlon en draagt hij trots de titel Ambassadeur.“

De nog komende toernooien vinden zaterdag 12, zondag 13, zaterdag 19 en zondag 20 januari plaats bij de club. Meer informatie is te vinden op afc34.nl. Op runforkikamarathon.nl staat meer over ErikRuns4KiKa.
Pin It
Bekeken: 2316x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/