Hoog bezoek voor de An Nasr-basisschool in Alkmaar. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid kwam langs om het nieuwe watertappunt op het schoolplein te openen. En hij had goed nieuws: "Vanaf september is de watertap-subsidie ook voor middelbare scholen en het mbo."

Het tappunt op de An Nasr-school is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord dat de gezondheid van Nederlanders moet verbeteren. Water drinken is namelijk veel gezonder dan frisdrank of een energiedrankje. Bovendien is het gebruik van een eigen bidon beter voor het milieu dan wegwerpflesjes en -blikjes.

Bijna 500 basisscholen in Nederland hebben inmiddels gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een kraantje aan te vragen. Bij de An Nasr-school zijn ze blij met de openbare kraan. De meeste leerlingen zeggen vaker water te drinken dan fris. "Water lest goed de dorst", legt de 10-jarige Isra uit. "Als het warm is en je drinkt water, dan heb je het weer beter", vertelt de eveneens 10-jarige Anissa.

Volgens directeur Jamal Mouhmouh past het tappunt goed bij het predicaat 'Gezonde School', die zijn school draagt. "We zijn er trots op, want we doen veel aan gezondheid. En wanneer dat wordt beloond met een bezoek van de staatssecretaris, dan denk ik: we hebben het goed gedaan."
Pin It
Bekeken: 1948x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/