Vrijdag was het onderzoek naar de grote brand in Alkmaarse Singelgarage afgerond en dat hield in dat auto's van niveau -1 sinds maandagochtend 10:00 uur kunnen worden opgehaald. Vooraf was het spannend voor de eigenaren, maar toen ze naar buiten kwamen in hun auto waren er opgeluchte en blij gezichten te zien in ongeschonden auto's. "Hij leeft nog en het stinkt niet eens. Ik ben blij dat we er zo vanaf gekomen zijn!"

De auto ophalen gaat niet zomaar door zware schade aan een deel van het plafond van niveau -2, de vloer van -1 dus. Verder is er roetschade. Eigenaren moeten zich melden bij de hellingbaan met identiteitsbewijs en autopapieren, en dan onder begeleiding naar de auto toe. Bovendien raadt de gemeente aan om de auto met de ventilatie uit te starten. Eventueel aanwezige roet kan er later uit geblazen worden, zonder zelf in de auto te zitten en met de deuren open.

Ook de Alkmaarse Nick Meijer stond maandagochtend gespannen bij de Singelgarage. "Ik heb hem net twee weken geleden gekocht. Hij is wel tweedehands en daarom heb ik mijn auto alleen WA verzekerd en ben ik niet verzekerd tegen brandschade. Als er wat aan de hand is, moet ik een nieuwe kopen. Dus ik bid dat het goedkomt". En dat kwam het ook. "Er is niets aan het handje. Hij pruttelde wel wat, maar hij startte gelukkig in één keer. We hebben een bon voor de wasstraat gekregen van de gemeente, dus daar gaan we zo naartoe en dan kunnen we weer een mooi rondje rijden."

Volgens wethouder Elly Konijn is de schade op niveau -2 groter. Dinsdag kunnen de auto's van deze verdieping gehaald worden. "In verband met de veiligheid kan dat echt niet eerder. Er moest natuurlijk ook onderzoek worden gedaan en dat kost tijd. Ik merk dat iedereen erg is geschrokken, maar ook blij is dat ze hun auto weer terug hebben."

De brand is volgens Konijn een van de 'grootste nachtmerries' voor een wethouder met parkeerbeleid in de portefeuille. Ze kan nog niet zeggen wanneer de garage weer opengaat. "We gaan voor de stad zorgen dat we het zo goed mogelijk op kunnen lossen. Ook wanneer deze garage nog een tijdje dicht blijft. We hebben een hele grote opdracht."

Het onderzoek naar de brand ligt nu bij het Openbaar Ministerie. De rechter bepaalde eerder dat het voorarrest van de verdachte, een 51-jarige Alkmaarder, is verlengd met twee weken. De man wordt verdacht van brandstichting.

Gemeente Alkmaar raadt eigenaren met schade om aangifte te doen bij de politie en contact op te nemen met de autoverzekeraar. Wie niet zomaar een vervangende auto krijgt, kan bewijs van onbruikbaarheid krijgen bij ParkeerService. De beheerder heeft foto's gemaakt van alle 160 auto's. Ze zijn bij de servicebalie aan het Mallegatsplein verkrijgbaar met een identiteitsbewijs en autopapieren.

Op alkmaar.nl staat ook dat abonnementen voor de Singelgarage automatisch zijn overgezet naar de Schelphoekgarage aan de Vondelstraat. In het geval van een vervangende auto dient het kenteken doorgegeven te worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1992x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/