Het ventilatiesysteem van de Singelgarage in Alkmaar voldeed ten tijde van de brand van 1 juli aan de eisen. Dat stelt Eric Bosscher van de Federatie Veilig Nederland. Tijdens de brand had de brandweer grote moeite de brandhaarden te bereiken omdat de garage in korte tijd vol dikke rook stond. In de Alkmaarse gemeenteraad worden hierdoor vraagtekens gezet bij de brandveiligheid van de garage. "Maar die rook kon ook niet weg, omdat er geen rookwarmteafvoer in zit", zo laat Bosscher weten.

Daags na de brand meldde de Federatie Veilig Nederland, de ondernemersvereniging van gespecialiseerde bedrijven met technische oplossingen voor brandveiligheids- en beveiligingsvraagstukken, dat de afvoer van rook het grote probleem was bij de brand in de ondergrondse parkeergarage.

Op 1 juli bleken twee auto's in brand te staan op parkeerlaag -2 in de Singelgarage. Een van de auto's was een elektrisch voertuig, die voor extra grote hitte zorgde bij de brand. Die hitte en de enorme ophoping van rook in de garage bemoeilijkte de bestrijding ervan. Door de inzet van blus- en ventilatierobots was de brand na vijf uur onder controle.
Pin It
Bekeken: 1787x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/