Net als vorig jaar gaan alle jongerenprojecten van Theater Na de Dam in heel Nederland door. Op 4 mei zijn er tijdens de twaalfde editie luisterwandelingen, korte films, monologen aan de deur én een fietstocht. Jongeren uit Alkmaar presenteren 'Marjan?', bestaande uit drie hoorspellen en een beeldverhaal.

De projecten zijn een belangrijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ze spreken ouderen uit de buurt over hun herinneringen en reflecteren op de geschiedenis en de herdenking daarvan. Vanwege corona wordt nu geen locatietheater opgevoerd, maar zijn er alternatieve voorstellingen.

Alkmaarse jongeren gingen met theatermakers Lia Rood en Lisa Templon aan de slag voor ‘Marjan?’. In drie hoorspellen en een beeldverhaal combineren ze het aangrijpende verhaal van het Alkmaarse meisje Marjan Drukker, dat op haar veertiende met haar gezin werd omgebracht in Auschwitz, met de verhalen die de ouderen hen vertelden en eigen naslagwerk. Vanaf 4 mei via artiance.nl/kijk-luister/  te zien en te horen. Er staat een trailer op YouTube.

Het complete landelijke programma staat op theaternadedam.nl.
Pin It