De eerste paal is geslagen voor een groot wooncomplex op de locatie van zorgcentrum De Kooimeer in Alkmaar stond. Alle 123 seniorenwoningen worden levensloopbestendig opgezet en de ontmoetingsruimten voor bewoners en senioren in de omgeving zullen worden uitgebaat door Stichting De Kooimeer. De verwachte oplevering is begin 2024.

"De vraag naar levensloopbestendige woningen voor senioren is momenteel groter dan ooit", zegt wethouder Robert te Beest, die het startsein gaf. "Met de bouw van de nieuwe Kooimeer faciliteren we hierin. Het is heel fijn dat senioren in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen tot zij 24-uurs zorg nodig hebben."

Voordat de heipaal de grond in ging werd deze getekend door Zuster Markoline, de 91-jarige mede-oprichtster van het vroegere zorgcentrum. Zij is al vele jaren betrokken bij de zorg en sociale contacten in het zorgcentrum.

Het plan de Nieuwe Kooimeer telt 123 appartementen, 78 huurwoningen en 45 koopwoningen. De huurwoningen worden verdeeld over de segmenten sociaal, goedkoop en vrije sector. Ook worden er zo'n 70 parkeerplaatsen ondergronds en rond 80 parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd.

De Kooimeer wordt gebouwd door Bot Bouw uit Heerhugowaard. De exploitatie van de huurwoningen is in handen van Hestia Vastgoed uit Limmen. Belangstellenden kunnen zich via kooimeer.com aanmelden.
Pin It
Bekeken: 2801x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/