Dierenambulance Noord-Kennemerland rijdt sinds 1 januari niet alleen in regio Alkmaar, maar ook gemeente Schagen en het zuidelijke deel van Hollands Kroon. Door deze uitbreiding van het werkgebied verwacht DANK een verdubbeling van het aantal ritten. Daarom wordt naarstig gezocht naar dierenvrienden die als vrijwillige chauffeur of bijrijder hulpdiensten rijden, of dierenvervoer verzorgen. Al is het telkens maar voor een paar uurtjes.

Als chauffeur verleen je hulp aan gewonde, verstrikte of gevonden dieren en brengt ze zo nodig naar de opvang, of misschien help je wel bij het op de wereld brengen van nieuw leven. Ook wordt soms assistentie verleend aan de brandweer, politie of de gemeente.

Als bijrijder ben je de rechterhand van de chauffeur want betreft dierenhulp, administratie en communicatie met de meldkamer en melders. Een rijbewijs is niet nodig.

Vervoersvrijwilligers rijden met hun eigen auto dieren naar opvanglocaties. Het gaat vooral om vogels. Vervoerders rijden minimaal eens per week, bij voorkeur een vast dagdeel.

Geen enkele dag is hetzelfde en het gaat om dankbaar werk. Vrijwilligers moeten wel tegen een stootje kunnen, want soms krijgen ze te maken met trieste situaties. Medewerkers krijgen reiskostenvergoeding, vakgerichte trainingen en kunnen deelnemen aan workshops en evenementen. Meer op
dierenbescherming.nl.
Pin It
Bekeken: 3510x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/