Woensdag heeft wethouder Pieter Dijkman een virtual reality zuil onthuld die toont hoe de Laat-west eruit gaat zien. Dat deed hij samen met Sascha Groenland van kledingwinkel Bodystyle, Mariska Mol van koffiebar Miss Central en Pim de Ridder van de bewonersvereniging Hart van Alkmaar. De VR-zuil is een primeur in Nederland en staat voor het informatiecentrum aan de Laat 140.

“Het is mooi dat geïnteresseerden met de zuil nu al kunnen ervaren hoe de nieuwe Laat-west er straks uit komt te zien", zegt wethouder Dijkman. "We zijn ons ervan bewust dat de werkzaamheden overlast veroorzaken. Laten we tijdens de werkzaamheden af en toe nog eens door deze bril kijken en zo samen de stip op de horizon houden."

Het informatiecentrum is vanaf morgen elke dinsdag en donderdag geopend tussen 14:00 en 16:00 uur. Medewerkers van Stadswerk072 en aannemer KWS Infra zijn dan aanwezig om uitleg te geven over de herinrichting en om vragen te beantwoorden. Ook is er een stukje nieuwe bestrating te zien. Nieuwsgierigen kunnen ook een sfeerimpressie bekijken op YouTube.

Gemeente Alkmaar wil met de herinrichting de Laat-west aantrekkelijker maken voor bewoners, ondernemers en publiek. De afgelopen periode is een bouwteam druk bezig geweest met de voorbereidingen. Vanaf maart start KWS met de uitvoering. Naar verwachting wordt het project in november afgerond.
Pin It
Bekeken: 2894x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/