Tot en met maandag 6 juni wordt het meerdaagse festival 'Yes In My Backyard' in het Alkmaarse Victoriepark gehouden.  Karavaan en Podium Victorie bieden in het park een grote verscheidenheid aan theater, cabaret,  circusacts en muzikale optredens voor jong en oud. Van korte gratis acts tot volle voorstellingen, geserveerd met een maaltijd.

"Toen we hier in 2019 hier in het park voor het eerst kwamen met Karavaan, toen dachten we 'ja dit is het, dit is wel echt dé plek waar je wilt zijn'", vertelt organisator Ilse van Dijk aan Alkmaar Centraal. "We deden zelf een beetje muziek, gewoon dat wat we zelf leuk vinden, en vervolgens dachten van ja dat kan natuurlijk veel beter, maar ook wist ik dat Podium Victorie heel graag buiten wilde spelen."

Tobías Huveneers van Podium Victorie vult enthousiast aan: "Vorig jaar zijn we de eerste samenwerking dan ook werkelijk aangegaan. Ja en dat smaakte eigenlijk meteen naar meer. Een prachtig podium, een prachtige plek, we hadden een goede line-up, de opkomst was vorig jaar heel goed". En dat terwijl corona nog hot topic was en toeschouwers moesten zitten bij de diverse acts. "We hebben geëvalueerd en gezegd 'laten we dit alsjeblieft nog een keer doen', want het was heel fijn en de samenwerking voelde fijn. Dus, tweede keer dit jaar en wat mij betreft gaan we volgend jaar verder."

De festivalnaam is afgeleid van de kreet 'Not in my backyard', die Engelstalige mensen uiten als ze positief over iets zijn, zo lang het maar niet in de eigen directe omgeving gebeurt. Volgens Ilse is YMBY precies het omgekeerde:  "Als je iets hebt dat je wél in je eigen achtertuin is en waar je dus zo binnen kan lopen, en waar het gewoon heel gezellig is, met heel veel leuke dingen te doen... dus vandaar 'Yes In My Backyard'."

Meer over YMBY op karavaan.nl en podiumvictorie.nl.
Pin It
Bekeken: 2225x