De stakingsactie die dinsdagochtend bij Mebin Alkmaar en de andere vestigingen van het betonbedrijf werden gehouden, heeft vruchten afgeworpen. Het bestuur heeft de leden van de FNV en CNV een nieuwe cao aangeboden. Een belangrijke concessie is dat de rond 700 werknemers er niet op achteruit gaan wat betreft hun pensioenregeling. De vakbondsleden zullen hier binnenkort over stemmen.

"Er ligt een cao-resultaat bij Mebin", laat FNV weten. "Dit ging zeker niet vanzelf want we hebben hiervoor actie moeten voeren. Met succes! We hebben met werkgever een mooi resultaat bereikt met behoud van aansluiting bij bpfBOUW. Aangesloten blijven bij bpfBOUW was voor onze leden wel een heel belangrijke eis. Dat we dat nu hebben kunnen realiseren voelt goed". Volgens de stakers gingen ze er aanzienlijk op achteruit bij het pensioenfonds waar Mebin naartoe wilde overstappen.

Verder kunnen de werknemers per 1 januari rekenen op een structurele loonsverhoging van niet 5 maar 7 procent, een eenmalige bonus van 250 euro bruto, een generatiepact en een verbeterde reisvergoeding. Verder is er onder andere een afspraak over de kosten en baten van fluctuerende pensioenpremies. Verlagingen en verhogingen tot 26 procent zijn voor 70,6 procent voor de werkgever en 29,4 procent voor de werknemer. Bij een premiestijging tussen 26 en 27 procent wordt het half half en daarboven voor de volle 100 procent voor de werknemer.
Pin It
Bekeken: 1575x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/