De Alkmaarse wijk Oud-Rochdale bestaat een eeuw en is hard toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Woonwaard gaat na de zomer 307 woningen 'van de grond tot de nok' renoveren en verduurzamen, zodat ze weer 100 jaar mee kunnen. "Vocht, tocht en schimmel zijn de meest gehoorde klachten. Door deze werkzaamheden krijgen de bewoners weer een comfortabel huis en zijn de woningen klaar voor de toekomst", laat vastgoedontwikkelaar van Woonwaard Michiel Wolf weten.

Tijdens de renovatie moeten de huurders vijf weken hun woning verlaten. Woonwaard biedt hen een vergoeding voor onderdak, maar ze kunnen ook gebruik maken van een logeerwoning in Oud-Rochdale of een renovatie-urgentie krijgen om vlot te verhuizen.

"Dat onze huurders hun woning uit moeten is onontkoombaar", aldus Michiel Wolf op de website van Woonwaard. "Wij hebben nauw overleg met de projectcommissie die wordt gevormd door bewoners uit de wijk. Ook voeren wij individuele gesprekken met onze huurders om hen voor te bereiden en te begeleiden. Als ze terugkeren, treffen ze bijna een nieuwe woning aan en gaan ze er ook van profiteren. De huren blijven gelijk, terwijl de energierekening flink lager zal zijn. Na de verbouwing hebben de woningen namelijk een energielabel A."

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd: volledige isolatie van onder tot boven, vervanging van de dakkapellen, gevel- en dakreiniging, en installatie van zonnepanelen op het dak, dubbel glas en mechanische ventilatie. Waar dit nog niet is gebeurd, worden de badkamer, keuken en het toilet vervangen.

Voor de renovatie wordt Oud-Rochdale in drie delen verdeeld. Naar verwachting duurt de renovatie van de eerste buurt van september of oktober tot eind 2024. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 1978x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/