Het is voor huizenbezitters vaak een hoofdpijndossier: het energielabel. A is goed, G is slecht, en in de praktijk blijkt het toch best een uitdaging om omlaag te gaan op deze toonladder van duurzaamheid. Uit onderzoek van Independer komt naar voren dat er grote verschillen zijn tussen Nederlandse gemeenten. In onze regio blijken huizen in Dijk en Waard het best geïsoleerd. Het dure Bergen scoort juist slecht, zeker één op de tien huizen heeft hier een slecht energielabel (F of G).

Het beeld in onze regio is goed te rijmen met het algemene beeld in de provincie Noord-Holland. Bloemendaal, Laren en Heemstede vormen de top drie van gemeenten met de slechtst geïsoleerde huizen. In één op de vijf woningen in deze rijke gemeenten tocht het. Ook het Gooi scoort slecht.

"Het zou kunnen zijn dat het energiezuinig maken van een wat oudere villa ook meteen een forse investering is," overweegt Joris Kerkhof van onderzoeksbureau Independer. Juist in Bergen en de rijke gemeenten rond Haarlem en in Het Gooi staan veel grote huizen. Investeringen als dubbele beglazing en extra dakisolatie lopen dan al snel in de papieren.

Niet alleen de gemeente Bergen, met 12,1% woningen met energielabel F en G, scoort slecht. Ook Heiloo en Alkmaar blijven met respectievelijk 8,2% en 7,2% achter op Dijk en Waard. Daar heeft slechts 3,1% van de woningen een slecht energielabel. Dat in Dijk en Waard relatief veel nieuwbouw staat zal bij deze goede score een rol spelen. Dijk en Waard staat hiermee op de derde plek, na Purmerend en Hoorn.
Pin It
Bekeken: 2447x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/