Alkmaarders en andere belangstellenden uit de regio gingen tijdens de voorstellingen van 'Overbruggen', in juni en juli, het water op om met andere ogen naar de kaasstad en haar geschiedenis te kijken. De blik vanaf het water is altijd al verrassend, maar tijdens Overbruggen werden stad en historie ook gevangen in poëzie: "Die schreeuwmeeuw, was die er 450 jaar geleden ook al?"

Alkmaar Centraal scheepte in voor een poëtische en artistieke ervaring. Want niet alleen de woordkunst kreeg aandacht tijdens Overbruggen, er was ook dans op de kades. En uiteraard was er ook gewoon het bijzondere ritueel van een rondvaart door Alkmaar: bukken bij de bruggen en dan weer omhoog voor een volgende blik in de stadsgeschiedenis. Na de boottour volgde een theatervoorstelling in Hal25.

Overbruggen werd georganiseerd in het kader van '450 jaar Alkmaars Ontzet'. Makers zijn Helen Pokrovska em Lonneke van Heugten. Tijdens dit jubileumjaar wordt op vele manieren stilgestaan bij de geschiedenis van Alkmaars Victorie. In het geval van Overbruggen ook in twee talen, want de poëtische rondvaart kon behalve in het Nederlands, ook in het Engels worden gedaan: 'Bridging'.
Pin It
Bekeken: 1388x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/