In het Alkmaarse Kruithuisje zijn tot en met donderdag 31 augustus tafeltjes en wandkleden van Nanni Vijn uit Schoorl te zien. Vijn heeft een fascinatie voor hout. De structuren, nerven, grilligheid van groeirichting en kleur.

Voordat ze met hout ging werken, maakte Nanni Vijn samen met Lena Speelman onder de naam Lenanni wandkleden. Ze verfden katoenen velours met textielverf en naaiden die tot wandkleden. Door het gebruik van velours kregen de werken diepte en volheid. De kleden zijn gemaakt gedurende een samenwerking van tien jaar. Tot het moment dat Vijn behoefte had aan materiaal dat wat meer weerstand bood. Ze ging werken met hout.

In tafeltjes vindt zij een wereld waarin ze de fascinatie voor hout uitleeft. De tafeltjes hebben allemaal iets eigenaardigs. Zowel in de vorm van het blad waarin de natuurlijke groei van het hout bewaard is gebleven, als in de poten, met knoesten, knobbels voetjes en knietjes. Het Kruithuisje is woensdag tot en met zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Meer informatie over de tentoonstelling in de kunstgalerie bij het Clarissenbolwerk: kruithuisje.nl.
Pin It
Bekeken: 1092x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/