Opnieuw heeft een explosie een Alkmaarse wijk wakker geschud. Een bedrijfspand aan de Zijperstraat bleek deze keer het lijdend voorwerp. Donderdagavond rond 23:20 ging een explosief af bij de voordeur. Het pand ligt op zo'n 100 meter afstand van het bedrijf dat afgelopen maandagavond het doelwit was. Daarvan heeft de politie het sterke vermoeden dat het om een vergissing gaat. Wellicht was toen ook dit bedrijf het beoogde doelwit.

Een voorbijganger hoorde de knal en merkte de vlammen op bij de voordeur van het bedrijf. "Ik dacht: Die kan ik maar beter uitmaken". Hij probeerde de vlammen in eerste instantie uit te stampen met zijn voeten maar dat lukt niet. "Toen heb ik maar een handdoek uit mijn sporttas gepakt en die er op gelegd en met mijn handen de vlammen uitgekregen", vertelt de koelbloedige getuige. Het leverde hem een compliment van de politie op en waarschijnlijk de dankbaarheid van de eigenaar van het bedrijf. (tekst loopt door onder foto)

De politie doet ter plekke onderzoek en spreekt met getuigen. (foto: Streekstad Centraal)


De explosie is de inmiddels achtste aanslag met explosieven in Alkmaar in slechts twee weken tijd. De politie heeft via een persbericht getuigen opgeroepen om zich te melden of om camerabeelden in te sturen. In dit geval zijn er camerabeelden beschikbaar van in ieder geval een tweetal andere bedrijven. De politie gaat die beelden onderzoeken en heeft ook sporen veiliggesteld voor verder onderzoek.
Pin It
Bekeken: 2069x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/