Wie na alle feestelijkheden dit jaar nog niet weet waar het jaartal 1573 voor staat, is waarschijnlijk geen Alkmaarder. De deelnemers van de 'Victoriewandeling' die zondag in Alkmaar werd georganiseerd konden dit bijzondere jaartal aan den lijve ondervinden, want deze historische tocht was precies 15,73 kilometer lang. Stevig, maar goed te doen, oordeelden de deelnemers.

Ook Streekstad Centraal wandelde mee met een videocamera als extra gewicht om te torsen. 450 jaar geleden werd er zwaarder geschut meegesjouwd op de route rondom de Alkmaarse binnenstad, en wel letterlijk: hier ploeterden Spaanse soldaten en huurlingen zwaar bewapend door de modder om te bereiken wat uiteindelijk niet lukte, de verovering van Alkmaar. Hoewel deze zondag de sluizen niet open stonden, haalde menig deelnemer toch een nat pak door het wisselvallige herfstweer.

De wandeling werd georganiseerd door Rotary Alkmaar. Zo werd door de deelnemers een week na 8 oktober nog één keer stilgestaan bij het jubileumjaar 450 Alkmaar Ontzet. Rotary-voorzitter Jan Roobeek legt uit dat de wandeling tegelijk een sponsorloop is, de opbrengst komt ten goede aan lokale goede doelen.
Pin It
Bekeken: 626x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/