"Ik zat net aan de koffie toen mijn vrouw zei dat er buiten iets aan de hand was", vertelt Ruud de Greef aan Streekstad Centraal. "Dus ik ga kijken en zie dat er een grijze bus is klemgereden door groene pick-uptrucks en dat er iemand uit wordt gehaald en onder schot op de grond wordt gelegd."

'Handen op je hoofd!' Het klinkt als een scene uit een actiefilm en zo zag het er zaterdag ook uit op de Hermelijnkoog in Alkmaar. Heel ernstig bleek het gelukkig niet. De zelfde scene werd namelijk een paar keer herhaald. Het bleek te gaan om een oefening van defensie.

De militairen die deelnamen aan de oefening maken deel uit van het Korps Nationale Reserve (Natres). Vrijwillige reservisten met als taak het bewaken en beveiligen van het Nederlands grondgebied. Onderdeel daarvan het is verlenen van militaire bijstand aan burgerautoriteiten voor handhaving van de openbare orde en veiligheid. Bijvoorbeeld het oppakken van verdachten die een te hoog risico vormen voor politieagenten.

Nadat de 'verdachte' onder controle en aangehouden was, werd er uiteraard geëvalueerd.  Daarna begon alles weer opnieuw, maar uiteindelijk keerde de rust op de Hermelijnkoog terug.
Pin It
Bekeken: 1915x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/