Anderhalf jaar geleden mochten kinderen symbolisch de eerste paaltjes slaan van hun toekomstige kindcentrum in de Alkmaarse wijk Vroonermeer. Woensdagochtend is de opening gevierd, natuurlijk samen met de kinderen en hun juffen, meesters en begeleiders. "Het was écht iets van de kinderen en de medewerkers."

"Er waren heel veel kindjes, daar doen we het ook voor, toch? Alleen de kinderopvang was er niet bij", vertelt Michelle van Nieuwenhoven, directeur van opvangstichting Klein Alkmaar. Met de rond 200 kinderen van de Vroonermeerschool en De Lispeltuut was het al druk genoeg. "Wat ik heel erg leuk vond is dat de kinderen zelf een actieve rol hebben gespeeld. Ze presenteerden het schoollied en 50 kinderen waren op trommels aan het slaan voor de begeleiding."

Na het schoollied en de speeches was het tijd voor de officiële opening. "De kinderen hadden allemaal dozen beschilderd, die waren als soort afscheiding in entree geplaatst", licht Van Nieuwenhoven toe. "De jongste kinderen, de schooldirecteuren en de wethouder hebben de muur met een soort stormram omver gehaald." Vooraf was er nog enige hilariteit, want de kartonnen muur waaide twee keer om. (tekst loopt door onder de foto)

Een kijkje binnen in het Kindcentrum Vroonermeer. Alles is nieuw en fris, en natuurlijk op kinderschaal gemaakt. (foto: Vroonermeerschool)


"Wat ik ook heel mooi vond is dat mensen van het begin van het traject er ook bij waren. Oud-bestuurders en ook oud-wethouder Elly Konijn. Dat getuigt van betrokkenheid". Het heeft lang geduurd tot het kindcentrum er eindelijk stond. Het voortraject duurt sowieso meerdere jaren, en er ontstond ook nog eens fikse vertraging voordat de eerste paaltjes de grond in gingen.

Karin Scholte, directeur van de Vroonermeerschool, genoot van de opening. "Blije kinderen, blije ouders, al is dat voor Vroonermeer natuurlijk niet heel erg verrassend omdat het lang duurde. We hebben nu eindelijk eigen plekje en iedereen is erg enthousiast. Aan het einde van de dag kwamen we bij elkaar van 'hoe voelde het nou', en de leerkrachten waren ook heel tevreden. Ik denk dat we met elkaar hele goede start gemaakt hebben." (tekst gaat verder onder de foto)

Anderhalf jaar geleden was de bouwstart voor Kindcentrum Vroonermeer, en ook toen speelden kinderen een centrale rol. (foto: Streekstad Centraal)


Beide directeuren zijn maar wat blij met hun nieuwe onderkomen, al erkennen ze dat de meningen over groene buitengevel sterk uiteenlopen. "Maar wat je er ook van vindt, aan de binnenkant is het echt een geweldige plek", stelt Van Nieuwenhoven. Daar is Karin Scholte het volmondig mee eens. "We zijn ontzettend blij met het resultaat. Er is allemaal goed over nagedacht, zoals wat belangrijk is voor welk moment van de dag. Op de werkvloer moeten nog goede afspraken worden gemaakt, maar de wil is er heel erg en dat is erg fijn om te zien."

Ook onderwijswethouder Jasper Nieuwenhuizen is in zijn nopjes: “We zijn trots op deze mooie nieuwe en frisse school. Nu is deze wijk een moderne school rijker, waar kinderen vanaf het eerste begin van hun schooltijd een gezond, veilig en stevig fundament krijgen, dat zij in hun verdere leven meenemen.” (foto: Fotostudio Wick Natzijl/Nikki Natzijl)
Pin It
Bekeken: 745x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/