Alkmaar, 11 februari 2014. Rotterdams wethouder Van Huffelen heeft in haar rol van nationaal ambassadeur voor duurzame bedrijvigheid en stadslandbouw een brief aan het Alkmaarse college gestuurd met het verzoek de "Agenda Stadslandbouw" te ondertekenen. De intentie is de waarde van stadslandbouw te benadrukken en daarmee meteen de nationale politiek te prikkelen. De Agenda is opgesteld door het Stedennetwerk Stadslandbouw en op 15 mei 2013 aangeboden aan Staatssecretaris Sharon Dijksma. Inmiddels hebben 18 gemeenten ondertekend. Het Alkmaarse college wil ook deelnemen en legt het voor aan de gemeenteraad. Het onderwerp past volgens het college bij de Alkmaarse aandacht voor groen en de 'Kracht van de stad'. In Alkmaar is een aantal actuele voorbeelden aanwezig. Actief deelnemen aan het Stedennetwerk wil het college echter nog niet vanwege andere prioriteiten.

De Agenda Stadslandbouw bestaat uit 'Uitdagingen', die vooral gaan om het letterlijk en figuurlijk ruimte creëren voor dergelijke projecten en voor lokale en regionale samenwerkingsverbanden. Internationaal zijn stedelijke landbouwnetwerken al zeer succesvol, zoals in Toronto, New York en London. Naast voedsel kan het werkgelegenheid en recreatieruimte opleveren, en een educatieve functie vervullen. Ook kan het bijdragen aan een beter milieu door het leveren van biomassa en het verwerken van CO2. En aangezien de lijntjes naar de afnemers veel korter zijn is er minder bewerking van de voedsel nodig en kan het dus gezonder en lekkerder zijn.

Van 14 tot en met 17 mei wordt, deze keer in Utrecht, aandacht besteed aan de Dag van de Stadslandbouw in Utrecht. Tijdens dit Nationale Platform komen zo'n 400 deelnemers (stadsboeren, overheden, ketenpartijen en kennisinstellingen) bij elkaar. Het evenement omvat drie dagen: een congres (met ca. 60 sprekers en moderatoren), een excursiedag en een publieksdag, waarbij initiatieven overal in het land zich kunnen presenteren. De editie van 2013 in Rotterdam kreeg gemiddeld met een 7,7. Meer informatie -hier-.

Pin It
Bekeken: 1232x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/