Alkmaar, 11 februari 2014. Zaterdag 14 juni vindt weer het drakenbootfestival 'Race The Dragon' plaats. Race The Dragon is één van de oudste drakenbootfestivals in Nederland en kent dit jaar alweer zijn zeventiende editie. De Alkmaarse drakenbootvereniging United Dragons organiseert het evenement. Op het Noordhollands kanaal ter hoogte van de Noorder Arcade in zullen de traditioneel met drakenkop- en staart uitgevoerde drakenboten hun wedstrijden varen. De drakenbootsport is een snelle en spectaculaire watersport die haar oorsprong in Azië vindt. In de twaalf meter lange boot zitten zestien tot twintig peddelaars, wordt het tempo aangevoerd door de trommelaar en de koers bepaald door de stuurman. Naast de explosieve start is de mate van synchroniciteit van de peddelaars van groot belang om het verschil maken tussen winnen en verliezen. Het gezamenlijk op het gelijktijdige tijdstip de maximale kracht op het peddelblad zetten geeft het meest optimale resultaat. In Nederland bestaat de sport meer dan twintig jaar en kent deze ook een nationale competitie.

De inschrijving voor Race the Dragon is onlangs geopend en staat open voor iedereen die een team kan vormen. Ervaring met drakenboot varen is geen vereiste. Een team van maximaal 16 peddelaars kan bijvoorbeeld bestaan uit leden van een sportvereniging, collega's, buren, vrienden of familie. Er wordt gevaren in twee klassen, een open klasse en een mixed klasse. De open klasse is de samenstelling vrij, maar bij de mixed klasse dienen minimaal 8 dames deel uit te maken van het team. Via de site van Race The Dragon kunnen geïnteresseerde teams zich opgeven en meer informatie vinden.

Pin It
Bekeken: 990x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/