Alkmaar, 12 februari 2014. De gemeente Alkmaar zet de deuren open: intern en extern. Als netwerkorganisatie zoekt zij steeds meer de samenwerking in de stad en in de regio. Om de vinger aan de pols te houden is feedback nodig en het vermogen zich constant te spiegelen en te leren. De 'Ontwikkelmonitor' gaat de organisatie daarbij helpen. De opzet is bedoeld om feedback uit de gemeente te krijgen via enquêtes en zogenoemde 'partnertafels'. Deze komen bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven, zorginstellingen, woningbouwcorporaties en sport- en cultuurclubs.

De verandering is ingezet met De Doorbraak. De Doorbraak vormt een belangrijk onderdeel van het coalitieakkoord 2011 – 2014 dat als doel heeft een slagvaardig, klantgericht en ondernemend gemeentebestuur neer te zetten, in flink afgeslankte vorm. Tussen 2011 en 2015 verdwijnt de helft van ruim 1000 voltijdbanen. Tegelijkertijd wordt er geïnvesteerd in de kwaliteit van de ambtenaren.

Een ander belangrijk kenmerk van de moderne netwerkorganisatie is openheid en transparantie. Het college van B&W wil daarom de resultaten van de nulmeting publiceren. Daarmee toont het college lef, want het legt de zwakke en sterke punten van de organisatie bloot. Maar de gemeente wil hiermee, samen met haar partners, aan de slag en blijven verbeteren.

Pin It
Bekeken: 1018x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/