Alkmaar, 18 februari 2014. Negen leerlingen van de mbo-opleiding Marketing & Communicatie van het ROC Horizon College verblijven deze week bij gastgezinnen in het Italiaanse Ventimiglia. Het is voor de derde keer dat er een uitwisseling met de Fermi Polo Montale-school in Ventimiglia plaatsvindt. De leerlingen gaan 's ochtends naar school en 's middags op excursie. De Italiaanse leerlingen komen op hun beurt in de week van 5 mei naar Alkmaar en zullen dan ook in een gastgezin verblijven. 's Ochtends gaan ze naar school en 's middags gaan ze op excursie naar bedrijven en bezienswaardigheden in onze regio.

De leerlingen van het Horizon College volgen tot vrijdag 21 februari een intensief programma met verschillende opdrachten. Zo hebben zij meteen na aankomst, in Monaco, een reclamefilmpje moeten maken voor een luxeproduct. Verder stellen ze zich individueel in het Italiaans voor op school, bezoeken de Russisch orthodoxe kerk in San Remo waar ze een opdracht voor maatschappijleer uitvoeren, onderzoeken communicatie-uitingen in Ventimiglia en interviewen hun Italiaanse 'mama' in het Italiaans. Ook bezoeken de deelnemers Castel d'Appio, een kasteel met een Nederlandse eigenaar en maken ze een fotowandeltocht in de heuvels rond Ventimiglia.

's Avonds is er tijd voor ontspanning met de Italiaanse gastgezinnen. Voordat ze naar Italië gingen, volgden de leerlingen zes weken Italiaanse les op school, zodat zij de belangrijkste Italiaanse uitdrukkingen beheersen en zich enigszins verstaanbaar kunnen maken in het Italiaans. Voertaal tijdens de uitwisselexcursie is Engels, maar binnen het gastgezin beheerst niet elk gezinslid Engels, zodat kennis van het Italiaans onontbeerlijk is.

In de Italiaanse regionale pers is al de nodige aandacht besteed aan het bezoek van de leerlingen. Twee websites publiceerden een artikel over de uitwisseling. Dit is het -ene artikel- en dit is het -andere-.
Pin It
Bekeken: 1124x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/