Alkmaar, 20 februari 2014. Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid NHN en de gemeente Alkmaar zijn bezig een 'Huis van het werk' te bouwen. Dit is een regionaal mobiliteitsplatform waarmee vraag en aanbod op het gebied van de werkgelegenheid beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Er zijn bedrijven die krimpen en bedrijven die groeien, en er is schaarste in de ene sector, terwijl de ander met een overschot aan vacatures zit. Ook binnen organisaties kan is er dikwijls behoefte aan bredere inzetbaarheid van werknemers.

Het RPA NHN en de gemeente willen deze problematiek op regionaal niveau aanpakken, door werkgevers fysiek en virtueel met elkaar in contact te brengen om ideeën uit te wisselen en samen te werken, maar om bijvoorbeeld bijscholing of omscholing ter beschikking te stellen. Vooral voor de meer kwetsbare groepen, de onervaren jongeren en oudere werknemers, kan het 'Huis van het werk' kansen bieden. Het initiatief sluit dan ook mooi aan bij het programma 'Zilveren Kracht'. Voor maatregelen die mobiliteit bevorderen wordt een beroep op cofinanciering vanuit de 'Asscher-gelden' gedaan.

Op het moment zijn meer dan 35 middelgrote werkgevers uit de regio Noord-Holland Noord serieus geïnteresseerd en worden over de opzet geïnformeerd. Enkele tientallen werkgevers hebben al hun intentie uitgesproken om deel te nemen. Meer informatie bij de gemeente of op de website van het RPA NHN.

Pin It
Bekeken: 1252x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/