Alkmaar, 20 februari 2014. Donderdagavond wist AZ op bezoek bij Slovan Liberec te winnen met 0-1. In Tsjechië maakte Viergever vlak voor tijd de enige treffer. De Alkmaarders kwamen in de eerste helft van het duel tijdens de knockout-fase van de Europa League weinig aan voetballen toe. De Tsjechen maakte tot nu toe de meeste overtredingen in het Europa League toernooi en dat was duidelijke terug te zien in het eerste gedeelte. Door het harde spel van Slovan kon AZ de 450 meegereisde fans van weinig spektakel voorzien en kwam het niet of nauwelijks tot kansen. Ook de ploeg uit Liberec kon niet verder dan wat afstandsschoten komen, waardoor de eerste helft in een saaie 0-0 eindigde.

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Slovan voornamelijk op eigen helft en AZ dat een gaat probeert te vinden in de hechte defensie van de Tsjechen. Wat afstandsschoten en een kans, vanuit een moeilijke positie, voor Beerens waren tot aan de 89e minuut de enige wapenfeiten. Een vrije trap op de helft van Slovan werd door Gudelj ter hoogte van de penaltystip geschoten. Via Elm en de Tsjechische-doelman belandde de bal voor de voeten van Viergever. Hij bleef rustig en schoot de bal door de benen van een verdediger tegen de touwen. Dat doelpunt bleek genoeg voor de overwinning en dus starten de Alkmaarders volgende week met een 1-0 voorsprong aan de return in Alkmaar. Het doelpunt kan nog belangrijk worden voor AZ: bij een gelijke stand, tellen uit-doelpunten dubbel.