Alkmaar, 23 februari 2014. In een enerverende en uiterst spannende wedstrijd tussen de Alkmaarse Rugby Club en de Rugby Club 't Gooi uit Naarden kwam op de laatste minuut aan. Na een ruststand van 14-10 in het voordeel van Alkmaar werd een ruime achterstand in blessuretijd teruggebracht naar een 26-27 verlies.

Alkmaar startte sterk en al na 10 minuten kwamen de eerste punten op het scorebord. Full-back Sarkees brak uit samen met winger Van Rijn. Toen de bal doorgespeeld werd naar Molenaar wist hij de aanval met een try in de hoek van het veld af te ronden. Ook de moeilijke conversie van ging tussen de palen waarna Alkmaar met 7-0 aan de leiding ging. Het antwoord van 't Gooi kwam snel. De tegenstander bleef aanvallen en een slimme kick werd over de verdediging van Alkmaar geschoten waarna de bal het in-goal gebied inrolde. 't Gooi was sneller bij de bal en scoorde een try: 7-10. Toch Alkmaar kwam weer terug. Molenaar wist de goed opgekomen McAleese met een fraaie pass aan te spelen en met een lange sprint wist hij een try tussen de palen te scoren. De makkelijke conversie was geen probleem voor de Alkmaarse kicker Boogert die hiermee de ruststand bepaalde op 14-10.

In de 2e helft ging het al snel mis voor Alkmaar. Door wat gaten liep 't Gooi uit naar en nam de leiding over. Alkmaar wist opnieuw in de wedstrijd te komen toen de bal het in-goal gebied van 't Gooi inrolde en de snelle prop van Neeven was de try een feit. Na de try liep 't Gooi weer uit naar 19-22. In blessuretijd kreeg Van Rijn de bal in handen. Hij dacht een gaatje te zien in de verdediging, dook erin en werd aanvankelijk toch weer terug geworpen maar wist op wonderbaarlijke manier toch de bal over de goal-lijn te krijgen en een try te drukken. Met deze vierde try en de conversie van Boogert werd de eindstand 26-27 en scoorde Alkmaar toch nog 2 wedstrijdpunten.