Alkmaar, 12 maart 2014. De Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk organiseert op vrijdag 21 maart een Lenteborrel in de 'Grote Kerk'. Op deze avond wil het bestuur van de Stichting haar Vrienden in het zonnetje zetten en proosten op een nieuw seizoen in de 'Huiskamer van Alkmaar'. In de sfeervolle entourage verzorgt Jong Talent uit de regio een gevarieerd programma. Met een hapje en een drankje kunnen nieuwe Vrienden van de stichting genieten en gezellig kennismaken met de andere Vrienden.

Tijdens een officieel moment zal voorzitter Frank Kuijper van de stichting aan burgemeester Piet Bruinooge een cheque overhandigen voor de restauratie van het monumentale koorhek. Het is de opbrengst van de Laurensveiling, die in maart vorig jaar werd gehouden. Tevens maakt hij bekend voor welk project de komende tijd geld wordt ingezameld.

Voor de sfeervolle aankleding treedt eerst concertpianist Koen Spijker op. Koen is oud-Alkmaarder, die op zijn 17e, tijdens het Prinses Christina Concours, al een eervolle vermelding kreeg. In dat jaar werd hij aangenomen op het Utrechts Conservatorium en in 2013 sloot hij zijn Bachelor Klassiek Piano af met een 10. Koen volgt op dit moment Masterclasses bij gerenommeerde docenten.

Zangeres Jet Stam en haar vaste gitarist Dick Groot komen uit Heiloo. Zij brengen onder meer nummers van Ramses Shaffy ten gehore. Jet won de eerste prijs voor het Open Podium Ramses Shaffy in Theater De Vest. Daar heeft zij ook haar vaste gitarist Dick Groot ontmoet.

Het Duo JK bestaat uit Jolijn Middelhoff en Kim Stutterheim. Twee jonge meiden, wonend in Amsterdam en allebei werkzaam bij het muziekrestaurant Pasta e Basta, waar zij elkaar in 2009 hebben leren kennen. Zij bleken elkaar op muzikaal gebied mooi aan te vullen. Het duo brengt een uitgebreid repertoire, variërend van pop tot jazz en van soul tot easy-listening.

Wie ook naar de Lenteborrel op 21 maart wil komen kan zich via de website van Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk aanmelden om lid te worden voor 15 euro, maar meer mag ook. Op vertoon van de toegezonden vriendenpas krijgt men samen met partner gratis toegang. Door lid te worden helpen de Vrienden mee de noodzakelijke restauraties in de Grote Kerk mogelijk te maken.

Pin It
Bekeken: 1509x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/