Alkmaar, 23 maart 2014. Jong Holland verstevigde zaterdag zijn koppositie. In het duel met ZCFC werd het 2-0 voor de ploeg van coach David Zonneveld. Het duel in de Alkmaarder Hout begon rommelig en voor de toeschouwers was er daarom ook weinig te beleven. Jong Holland probeerde de zaken voetballend naar zijn hand te zetten, terwijl de Zaandammers er een meer opportunistische speelwijze op na hielden. Dat veroorzaakte een grote drukte op het middenveld en tot aan de 30e minuut leverde dat weinig kansen op. De eerste echte kans was voor de bezoekers. De Jonge nam een lange bal perfect aan, maar faalde in de afwerking. Ook Jong Holland drong meer aan en dat kwam de amusementswaarde van de wedstrijd alleen maar ten goede. Zo kopte Termaat net over en werd een schot van Haanraads geblocked. Toch kwam Jong Holland voor de rust nog op voorsprong. Een mooie aanval via Wijnker, Haanraads en Brink werd met overtuiging afgemaakt door Termaat: 1-0.

Na de rust speelde Jong Holland met de wind en kreeg de ZCFC-doelman de gelegenheid om zijn talent te tonen. Een poeier van Boujenoui werd gepareerd met een geweldige reflex en niet veel later werd dat kunstje herhaald op een inzet van Haanraads. Ook de opgekomen Van Dijk stuitte op de doelman van de Zaandammers en op aangeven van Kuiper kopte Termaat net naast, waardoor de voorsprong minimaal bleef voor de Alkmaarders. Met nog een kwartier op de klok bracht Brink Jong Holland in veilige haven. Brink speelde twee spelers uit en gaf de bal voor. De voorzet werd gedragen door de wind en draaide fraai in de winkelhaak van het doel:2-0. Er werd niet meer gescoord en dus verstevigde de trotse lijstaanvoerder zijn koppositie in de zaterdag 3e Klasse A.