Alkmaar, 23 maart 2014. Zondag behaalde Koen Verweij in Heerenveen voor het eerst in zijn carrière de wereldtitel Allround. Daarmee volgt Verweij Sven Kramer op die afwezig was tijdens het toernooi. Zilver was er voor Jan Blokhuijsen, de Rus Denis Joeskov veroverde het brons. Na zaterdag ging de 23-jarige Alkmaarder al aan de leiding door op de 500 en 5000 meter tweede te worden. Dat deed hij in 35.95 en 6:19.69, wat een achttiende punt voorsprong opleverde op Blokhuijsen, de nummer twee in het tussenklassement.

Op de tweede dag van het WK Allround werd Verweij ook tweede op de 1500 meter en stond hij na drie afstanden nog steeds eerste. Tijdens de afsluitende 10 kilometer moest nummer twee Blokhuijsen in een rechtstreeks duel bijna 10 seconden goed maken op de Alkmaarder. Blokhuijsen won de rit en klokte 13:13.93. Verweij kwam binnen met een tijd van 13:19.12 en dat was dus ruim voldoende om de titel. Geen ritwinsten, maar het gaat uiteindelijk om de eindoverwinning. Met de wereldtitel sluit Verweij het succesvolle schaatsseizoen in stijl af. In Sotsji won de Alkmaarder zilver op de 1500 meter en goud op de ploegenachtervolging. Daarnaast pakte hij het goud op het Nederlands Kampioenschap Allround en werd hij tweede op het Europees Kampioenschap Allround.

Pin It
Bekeken: 859x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/