Alkmaar, 24 maart 2014. De Alkmaarse Rugby Club kreeg zondag in Utrecht een lesje effectief Rugbyen van de Utrechtse Studenten en verloor met 31-0 na een ruststand van 19-0. Al na een paar minuten kwamen de eerste punten op het scorebord voor de Utechters. Er werd een goede aanval opgezet door de driekwart lijn van de Studenten en met een geconverteerde try liet hij 7-0 aantekenen. Door het uitstekend verdedigen van Alkmaar konden de Studenten bijna de gehele eerste helft niet meer tot scoren komen. Pas tegen het einde van de eerste helft voerde de ploeg uit Utrecht de score op. Een 5 yards line-out werd gewonnen door Utrecht, de maul werd over de goal-lijn gepushed en de try werd gescoord. Echter had de Utrechtse grensrechter zijn vlag opgestoken ten teken dat de bal uit was geweest. De Alkmaarse captain Klos maakte de scheidsrechter attent op dit feit. De uitstekend leidende scheidsrechter Forsyth ging overleggen met de grensrechter en die gaf schoorvoetend toe dat hij weliswaar zijn vlag had opgestoken, maar dat hij eigenlijk stond te juichen en was vergeten dat hij een vlag in zijn hand had. De scheidsrechter keurde na dit overleg de try alsnog goed. Op slag van rust brak Jansen langs de zijlijn door en na een lange sprint bepaalde hij met zijn geconverteerde try de ruststand op 19-0.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de Utrechtse center Van de Bosch scoorde een try in de hoek van het veld uit een man over situatie. Toch probeerde Alkmaar wat terug te doen. Verhofstad wist uit te breken en met een paar mooie hand-offs wist hij door 3 tackles heen te breken, waarna hij aan lange solo begon. Helaas voor de Alkmaarders werd hij gestopt door de full-back en kwamen de Alkmaarders kwamen niet op het scorebord. In de slotfase werd weer uit een 5 yards line-out de bal door de voorwaartsen van de Utrechters over de goal-lijn gepushed en een try gescoord. De moeilijke conversie ging ook nog door de palen wat de eindstand bepaald op 31-0.