Alkmaar, 24 maart 2014. Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni houdt Victorie Plaza voor de eerste keer een dam- en schaaktoernooi. De deelname aan dit regionale toernooi staat open voor jong en oud. Er is plaats voor 200 deelnemers, 100 dammers en 100 schakers. De scholen in de regio worden uitgenodigd om jeugdige dammers en schakers af te vaardigen naar het toernooi en natuurlijk zijn ook de leden van de dam- en schaakclubs uit de regio welkom. Er wordt gespeeld op basis van het systeem 'Blitz' (dammen) en 'Rapid' (schaken), beiden dus korte partijen met de klok. Schaakgrootmeester Dimitri Reinderman zal op het toernooi een Schaaksimultaan-demonstratie geven.

De organisatie van het toernooi is in handen van Damclub SNA Heerhugowaard en de Alkmaarse Schaakvereniging De Waagtoren; het initiatief is genomen door de raadsleden Henk Adriaanse en Maya Bolte en het raadscommissielid Daan van Os. Als fervent denksporters vinden zij het een goede zaak dat de denksport in de regio door dit toernooi een stevige impuls krijgt. Sportwethouder Peter de Baat (VVD) is blij verrast met het initiatief. "Dit past prima in het kader van Alkmaar Sportstad en is een mooie aanvulling op hetgeen wij nu reeds aan sportactiviteiten hebben in onze stad. Ook de impuls die zo wordt gegeven aan het dammen en schaken op de scholen spreekt mij zeer aan".

De kosten voor deelname zijn vijf euro, inclusief een lunchpakket. Voor aanmelding of nadere informatie: Daan van Os, dammen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Ruud Niewenhuis, schaken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Na aanmelding per mail volgt spoedig nadere informatie, zoals de exacte tijden en de opzet van het toernooi.

Pin It
Bekeken: 1019x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/