De Rijp, 3 april 2014. Koningsdag 2014 wordt een dag die in de Rijper geschiedenisboeken zal worden bijgeschreven. Een heel bijzondere 26 april omdat het de allereerste Koningsdag is en de gemeente Graft-De Rijp de eer heeft deze dag Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima met leden van de Koninklijke familie te ontvangen, die het Oranjefeest mee komen vieren.

Van 10.00 tot 11.00 uur leidt het programma de Koninklijke gasten over een mooie route van een kleine kilometer door het historische, monumentale centrum van De Rijp. De route voert langs creatieve verbeeldingen naar het thema Tijdreis door De Rijp. Lokale helden uit het verleden aan het licht komen, zoals Jan Adriaanszoon Leeghwater, Jan Janszoon Weltevree, Jan Boon, maar ook die uit het heden zoals dj’s, muzikanten en theatermakers uit de dorpen.

Burgemeester Ria Oosterop-Van Leussen van Graft-De Rijp is blij met het grote enthousiasme in De Rijp voor de ontvangst van het Koningspaar: “De Graft-De Rijpers zijn erg betrokken. Bij de organisatie van deze Koningsdag hebben wij dat weer eens aan den lijve ervaren. Talloze bedrijven, organisaties, verenigingen en heel veel vrijwilligers zetten zich met enorm veel energie en enthousiasme in om van deze dag een echt volksfeest te maken. Mede dankzij hen wordt het een echte Rijper Koningsdag.

De gemeente verwacht op 26 april een groot aantal bezoekers in het dorp. Al is het in de eerste plaats een feest, in verband met de te verwachten drukte, de aanwezigheid van de Koninklijke familie en het grote aantal activiteiten zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Om in te kunnen staan voor ieders veiligheid geldt er een speciale Koningsdagverordening, waarin wegafsluitingen, vaarverboden, parkeren, standplaatsen e.d. zijn geregeld.

Uitgebreide informatie over de Koninklijke route, het programma, de activiteiten en de historie zijn te vinden op de website van gemeente Graft-De Rijp.




Pin It
Bekeken: 1353x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/