Alkmaar, 03 april 2014. Woensdagavond speelden de dames van Alvoco de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De degraderende ploeg van Sydney Paula won eindelijk weer: het was met 3-1 te sterk voor laagvlieger Simokos D2.

De Alkmaarders begonnen goed aan het duel tegen de nummer 11 van de promotieklasse. Door goede servicedruk en scherpte aan het net komt de thuisploeg op een kleine voorsprong. Simokos geeft goed tegengas en vecht zich weer voorbij Alvoco. Het lijkt een wedstrijd als vele andere te worden voor de Alkmaarders dit seizoen, maar met mooie aanvallen van El Ouahhabi, De Graaf en Boogaarts wordt de eerste set toch binnengehaald: 26-24. In het tweede bedrijf heeft Alvoco het een stuk lastiger en kijkt het al snel tegen een achterstand aan. Toch komt het team van Sydney Paula nog langszij, maar de daaropvolgende verslappen zorgt ervoor dat de het team uit Bovenkarspel de tweede set wint met 16-25.

Tijdens de derde set ziet Alvoco Simokos uitlopen, maar punt voor punt zet de Alkmaarse formatie de achtervolging in. En met succes: middenaanvalster Boogaarts doet de set in Alkmaars voordeel beslissen: 25 – 22. Ook de vierde set is erg spannend en het publiek in de Oosterhout wordt dan ook verwend. Alvoco staat gedurende de set continnu met twee puntjes achter, maar weet in de slotakkoorden door een harde servicedruk van El Ouahhabi weer op voorsprong te komen. Deze voorsprong wordt niet meer afgegeven en het is uiteindelijk Brakenhoff die ook deze set mag binnen halen voor de thuisclub: 25 – 20. Met nog één wedstrijd te gaan tegen Spaarnestad op 12 april, is Alvoco al gedegradeerd en komt volgend seizoen uit in de eerste klasse.