Alkmaar, 03 april 2014. Donderdag stond AZ in de kwartfinale van de Europa League tegenover het Portugese SL Benfica. Na een sterk AZ in de eerste helft, waren het toch de Portugezen die er met een 0-1 overwinning vandoor gingen. De Alkmaarders opende fel en zochten meteen het doel van de tegenstander op en dat resulteerde in een grote kans voor Jóhannsson in de 19e minuut. De Amerikaan werd vrij voor de keeper gezet door Beerens, maar de topscorer van AZ wist deze mogelijkheid niet te benutten. Nog geen minuut later testte Berghuis de doelman uit met een enorme pegel, maar ook die belandde niet in het doel. Ondanks een sterke eerste helft van de laatste Nederlandse club die nog actief is in Europa werd er niet gescoord en bleef het bij 0-0 in het eerste bedrijf.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Benfica kwam op een 0-1 voorsprong. Esteban kon in eerste instantie nog redding brengen op de inzet van Cardozo, maar daardoor kon Salvio de bal in de rebound in een leeg doel werken. De ploeg uit Portugal deed er na die goal alles aan om AZ niet meer in zijn spel te laten komen en dat lukte aardig. Alleen nog in de 90e minuut veerde het uitverkochte AFAS Stadion nog op. Doelman Arthur blunderde, maar Elm wist hier niet van te profiteren en dus vertrekt de ploeg van Dick Advocaat volgende week naar Lissabon met een 0-1 achterstand. Dan wordt de return van deze kwartfinale gespeeld.

Bekeken: 1041x