Alkmaar, 13 april 2014. Zaterdag speelde koploper Jong Holland thuis tegen Alcmaria Victrix, een heuse stadsderby. In de tweede helft stelde Jong Holland de overwinning veilig: 3-0. Toen ook duidelijk werd dat achtervolger OSV op eigen veld met 1-3 onderuit ging, werd er op de middenstip nog een klein feestje gevierd.
De thuisploeg ging onstuimig op jacht naar een snelle openingstreffer, maar creëerde in de eerste helft geen enkele kans tegen het verdedigende Alcmaria. De enige mogelijkheid was voor de bezoekrs en deed zich vlak voor de rust voor toen de goed spelende Boujenoui zich even verslikte in Van der Loo, maar die wist daar vervolgens weinig mee te doen.

Na de rust kwam Jong Holland snel op voorsprong door een treffer van Bergman, die daarbij hulp kreeg van Alcmaria-verdediger Distel. Hij toucheerde de bal van Bergman zodanig, dat zijn doelman Mooy er net niet bij kon. Het was Jong Holland topscorer Bas Blankendaal die even later zijn seizoensaantal op 19 bracht met geweldige pegel van afstand: 2-0. Jong Holland hoefde niet echt meer en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Kansen leverde dat overigens nog wel op maar het bleef bij één treffer. Het was Boujenoui die zijn vrije trap van afstand langs alles en iedereen bij de tweede paal langs de verbouwereerde Mooy zag binnenvallen: 3- 0. Met de winst van zijn ploeg en het verlies van concurrent OSV was trainer David Zonneveld dus een tevreden man. “Over de winst wel, alhoewel ik over de eerste helft niet tevreden was en daar hebben we het in de rust ook over gehad. De ploeg wilde dat maar al te graag rechtzetten en ja, als je dan met wat geluk op voorsprong komt en ook die beauty van Bas er gelijk achteraan krijgt, dan is de klus geklaard. Want de ploeg is inmiddels wel zo volwassen dat we dat niet meer uit handen geven.” Het gat met nummer 2 OSV is met nog drie wedstrijden te gaan vier punten. Volgend weekend gaat Jong Holland op bezoek bij de nummer 7 van de competitie Hellas Sport. OSV neemt het op tegen laagvlieger Asonia.