Alkmaar, 18 april 2014. De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat kinderen deelnemen aan sport, cultuur of andere activiteiten. Daarom ondertekende de gemeente Alkmaar het convenant ‘Kinderen doen mee!’. In Alkmaar leven ongeveer 1.500 kinderen van 4 t/m 17 jaar in een gezin met een laag inkomen. ‘Kinderen doen mee!’ biedt verschillende regelingen voor deze groep. Zo’n 1.200 kinderen maken vorig jaar gebruik van die regelingen en namen zo deel aan sport, cultuur of andere activiteiten. De opzet is een succes en wordt daarom voortgezet tot 1 januari 2015.

“Meedoen met leeftijdgenootjes is zeer belangrijk in de ontwikkeling van kinderen”, meent wethouder Mirjam Hamberg, “Ik ben blij dat wij als college geld kunnen vrijmaken om deze kinderen deze kansen te bieden.” Voor kinderen van 4 t/m 17 jaar in Alkmaar waarvan de ouders een inkomen hebben tot 110% van de bijstandsnorm, bestaan drie regelingen. De regeling lidmaatschap vereniging is gekoppeld aan de gratis AlkmaarPas. Via tickets wordt een bijdrage van maximaal € 100,- op een lidmaatschap van een vereniging verstrekt. De regeling maatschappelijke participatiekosten draagt bij in de kosten van onderwijs, sport en cultuur, zoals een internetabonnement of schoolreisje. Het gaat om een vergoeding voor kinderen van 12 t/m 17 jaar is € 248,- per schooljaar. Kinderen van 4 t/m 11 jaar krijgen een bijdrage van € 87,-. Tot slot kan een aanvraag bij het Alkmaars Jeugdsport- en cultuurfonds worden ingediend als andere voorzieningen niet toereikend zijn. Deze aanvraag kan gebruikt worden om contributie, kleding of materialen mee te betalen. Dit is aan de professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidzorg.

Een aanvraagformulier voor de regeling maatschappelijke participatiekosten of voor de gratis AlkmaarPas is te vinden op de website van de gemeente of via het Stadskantoor. Wie moeite heeft met het invullen van de aanvraag, kan hulp krijgen van de medewerkers van de Formulierenbrigade. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 14 072 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is er op verschillende locaties inloopspreekuur. Waar en wanneer is eveneens te vinden op de website van de gemeente Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1175x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/