Noord-Hollands judokampioen Yannick van der Kolk komt dit jaar uit in de zwaar bezette gewichtsklasse <60 kg onder 18 jaar. Er waren zeker zes serieuze kanshebbers op het NK <18 jaar. Uiteindelijk moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in Lars Kamphuis.

Yannick won de eerste ronde vrij snel met een verwurging en de tweede ook. Noord-Hollander Geert Jan van Zwieten ging over de schouder en vervolgens in de houdgreep. In de kwartfinale trof hij eerste echte concurrent Ryan Lo-a Njoe, waarop hij in 2014 brons veroverde.

Van der Kolk kon Njoe pas na reguliere speeltijd bedwingen met een wazari. In de halve finale stond zijn tweede concurrent klaar: Killian Zijlstra uit Noord-Nederland. Yannick moest weer diep gaan. Deze keer won hij buiten reguliere tijd dankzij een straf, maar ook zijn derde NK-finale leverde geen goud op. Na terugkomst van een actie werd Yannick's beweging overgenomen. Na broertje Dylan brengt ook Yannick NK zilver naar het sportinstituut Van der Kolk van zijn vader.

Yannick heeft zich geselecteerd voor de European Cup in Teblish (Tsjechië) aanstaande weekend.

Pin It
Bekeken: 4697x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/