Alkmaar, 5 juni 2014. Wethouder Victor Kloos onthult vrijdag 6 juni om 9.50 uur een nieuw verwijsbord. Het gaat om een bord dat de weg naar het Beatles Museum wijst. Die dag heeft een bijzondere betekenis, want het is dan exact jaar 50 jaar geleden dat de Beatles hun roemruchte concert in Blokker gaven. En ook op 6 juni (1981) opende het allereerste Beatles Museum ter wereld zijn deuren in Krommenie. Dat museum is de voorloper van het huidige museum aan de Kanaalkade 48.

Sinds 2002 kent Alkmaar de bekende zwarte verwijsborden. Hoe dichter bij een bestemming je komt, hoe meer informatie er gegeven wordt. Zo staan er bijvoorbeeld bij het station alleen symbolen op, maar in de stad is er aanvullende tekst. De borden nemen je als het ware mee aan de hand langs de toeristische attracties van Alkmaar.

De zwarte verwijsborden zijn volgens wethouder economische zaken Victor Kloos belangrijke informatiedragers voor de toerist en daarmee voor de economie van Alkmaar: “We streven ernaar Alkmaar steeds aantrekkelijker te maken voor toeristen. Het onlangs uitgebreide Beatles Museum is hier een goed voorbeeld van.“ Het Beatles Museum is blij met de nieuwe bewegwijzering. “Nu kan iedereen eight days a week mee op de Magical Mystery Tour die ons museum is.” vertelt eigenaar Azing Moltmaker.

Het Beatles Museum is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 uur. Zondag en maandag is het museum gesloten.

Pin It
Bekeken: 2255x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/