Alkmaar, 3 juli 2014. Het derde zomeravondconcert in de Grote Kerk op woensdag 23 juli is een bijzonder samenwerkingsverband met het Internationaal Orgelfestival Haarlem. De beroemde Japanse dirigent, clavecinist en organist Masaaki Suzuki zal de beide orgels van de Grote Kerk bespelen. Masaaki Suzuki stelde een programma samen van meer dan twee eeuwen muziek, rekening houdend met de verschillende karakters van deze instrumenten. Op het Van Covelensorgel brengt hij muziek van Hans Leo Hassler, Jan Pieterszoon Sweelinck en Juan Cabanilles. Op het grote Van Hagerbeer-Schnitgerorgel speelt hij muziek van Carl Philipp Emanuel Bach en diens vader Johann Sebastian Bach. Hij besluit het concert met de grote Prelude en Fuga in e BWV 548.

Masaaki Suzuki heeft met zijn Bach Collegium Japan bijna de complete opnamen van de cantates van Johann Sebastian Bach voltooid. Ook nam hij de complete clavecimbelwerken van Bach op. In 2012 was hij artist in residence tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht, het grootste festival voor oude muziek ter wereld.

Het concert begint om 20:15 uur. Toegang is € 8,- (Vrienden € 7,-). Meer informatie op de website van de Grote Kerk, de website Alkmaar Orgelstad (vanaf vrijdag 4 juli) en de website Organ Festival.

Pin It
Bekeken: 1233x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/