Alkmaar, 09 juli 2014. Het succesvolle Nederlands Elftal kent zeker niet de eerste Nederlanders die Brazilië ‘veroveren’. In 1636 reisde Johan Maurits van Nassau met een vloot naar het Zuid-Amerikaanse land. Over wat hij hier precies ging doen, heeft Stichting A.F. Vrij Zijn uit Alkmaar een indrukwekkende voorstelling ‘Expeditie Brazilië’ gemaakt die eind augustus en begin september wordt opgevoerd in het one-of-a-kind belevenistheater in Oudorp. In ‘Expeditie Brazilië’ zijn rollen weggelegd voor onder meer Patricia Wessels, Tony Stoker, de Kids Club van Vrij Zijn en landelijk bekend acteur en presentator Bas Muijs. Ook de paarden van de Black Pearls maken een essentieel onderdeel uit van de voorstelling.

Het decor van de expeditie neemt de bezoeker mee op reis met Johan Maurits. Dat begint al bij de entree, waar men zich in een herberg waant. Vervolgens komt men via een schip in het oerwoud van Brazilië terecht, met onder meer galopperende paarden, hoge bomen en een gratis geschiedenisles. Een grote groep vrijwilligers zet zich hiervoor in, zo werken schoolkinderen aan het oerwoud. Stichting A.F. Vrij Zijn, onder leiding van de van oorsprong Braziliaanse regisseur Anderson Farah, realiseert alles rond de nieuwe voorstelling zonder een cent subsidie. Bedrijven of instellingen die het theater willen steunen zijn dan ook van harte welkom.

De première van Expeditie Brazilië vindt plaats op 30 augustus. Wie bij dit premièrefeest aanwezig wil zijn, kan voor 50 euro Vriend van Vrij Zijn worden. Dit geeft ook toegang tot de aftershow-party (inclusief drankje) en een naamsvermelding in het programmaboekje, op de website en de Facebookpagina van Vrij Zijn.

Tickets voor de voorstelling zijn online te bestellen via de website van Vrij Zijn of op donderdag van 10.00 tot 13.00 uur verkrijgbaar bij de Kassa van Vrij Zijn Theater aan de Madame Curiestraat 2a in Oudorp. De ticketprijzen variëren van 14 tot 35 euro. Een vip-
arrangement is ook mogelijk.

Foto: Anderson Farah werkt met schoolkinderen aan het oerwoud

20140709-expeditie-brazilie

Pin It
Bekeken: 1820x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/