Alkmaar, 09 juli 2014. Organist Gijs Boelen geeft zondag 13 juli een orgelconcert in de Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord. Het thema van dit concert is: “Lichte muziek in de 20e en 21e eeuw”.

Gijs Boelen besloot, op vijfjarige leeftijd, na het horen van het Christian Müller-orgel van de Grote- of Sint Bavokerk in Haarlem om organist te worden. Jarenlang volgde hij orgellessen van Marco bij de Vaate. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, Lyon en Stuttgart en bekwaamde zich in het pianospel. Gijs behaalde In 2008 zijn master orgeldiploma met onderscheiding. Hij nam de afgelopen jaren deel aan internationale orgelconcoursen in verschillende Europese landen, waarbij hij prijzen won of als finalist eindigde.

Sinds 1998 is Gijs Boelen als concertgever actief. Hij maakt orgelmuziek het liefst voor een brede groep van luisteraars toegankelijk. Mede daarom is hij ook als componist werkzaam en schrijft hij orgeltranscripties van onder andere orkest- en pianomuziek en delen uit operettes. De werken op het programma zijn geïnspireerd door de popmuziek, jazzmuziek, volksmuziek of variétémuziek. 

Het orgelconcert in de Laurentiuskerk begint om 16.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een glaasje wijn of fris. De toegang is vrij. Om de onkosten te dekken is er na afloop een deurcollecte.

Pin It
Bekeken: 1183x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/