Alkmaar, 17 juli 2014. De afgelopen weken is Bruisend-Alkmaar meerdere malen benaderd door burgers die in het weekend een storing of gevaarlijke situatie waargenomen hadden, maar dat het melden hiervan moeizaam ging. Het gaat hier om zaken als objecten op de weg of een omvallende lantaarnpaal. Via de gemeentelijke website en het telefoonnummer 14072 wordt men buiten kantoortijden verwezen naar 0900-8844, oftewel de politie. Maar de politie zegt met deze kleine zaken niets te doen en men wordt terugverwezen naar de gemeente. Dat zijn dan een of twee betaalde gesprekken voor niets. 

Stadstoezicht raadde bij navraag aan melding te doen de app Verbeterdebuurt, of langs te gaan bij Stadstoezicht in de brandweerkazerne (niet veel mensen kennen deze plek). Melding kan ook via het Digitaal Loket, maar deze wordt pas tijdens werktijden opgepikt. Bruisend-Alkmaar merkte ook op dat de situatie niet anders is als het gaat om bijvoorbeeld verloren en gevonden voorwerpen en defecte parkeermeters.

Om de bereikbaarheid buiten kantoortijden van de gemeente te verbeteren, heeft Bruisend-Alkmaar schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Pin It
Bekeken: 1212x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/