Alkmaar, 17 juli 2014. Voor de derde opeenvolgende maand daalde het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Kennemerland. Het aantal WW-uitkeringen lag eind juni met 28.628 WW-uitkeringen bijna 2.000 lager dan in januari. De drie regio's scoren bovengemiddeld. In Nederland daalde het aantal WW-uitkeringen met 1,1%. Zuid-Kennemerland kwam op -1,2%, Zaanstreek-Waterland op -1,9% en Noord-Holland Noord zelfs op -2,6%. Het percentage WW'ers ten opzichte van de beroepsbevolking is met 4,5% ook lager dan landelijk (5,4%).

Landelijk is werkhervatting goed voor 47% van het aantal beëindigingen, het verstrijken van de uitkeringsperiode voor 34,4%. Onder jongeren tot 25 daalt het aantal WW'ers het sterkst. Daarbij moet gezegd worden dat hun uitkeringsperiode doorgaans vrij kort is.

Hoewel de daling van het aantal WW-uitkeringen deels bepaald wordt door seizoensinvloeden, laten ook sectoren die hier minder van afhankelijk zijn een gunstige ontwikkeling zien. Met name in de bouwnijverheid is het aantal WW'ers sterk gedaald. Ten opzichte van juni 2013 is de daling 15%. Vooral bouw- en schildersbedrijven profiteren van deze ontwikkeling. Vergeleken met juni 2012 is echter nog sprake van een verdubbeling van het aantal WW-uitkeringen in de bouwnijverheid. Hoewel de sector zich dus langzaam lijkt te herstellen is de bouwnijverheid nog zeker niet uit de problemen.

 

 

 

Pin It
Bekeken: 1932x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/