Egmond, 21 juli 2014. Kinderen tijdens hun vakantie stimuleren om aan de slag te gaan met energiebesparing is misschien niet voor de hand liggend, maar dat is precies wat Stayokay Egmond sinds maandag doet. Met leuke acties en activiteiten, zoals (knutsel)workshops, worden kinderen en hun ouders en begeleiders aangemoedigd aan om bewuster met water om te gaan en dus minder energie te gebruiken onder het motto: 'minder warm water, beter voor later.' De actie is onderdeel van een landelijk project, dat Stayokay samen met WaterSpaarders heeft opgezet.

Kinderen kunnen onder andere een etiket ontwerpen voor een fles doucheschuim tijdens de WaterSpaarders-workshop. Uiteraard draait het etiket om de boodschap dat vijf minuten douchen meer dan genoeg is. De flessen vormen een leuk en speels geheugensteuntje in de badkamer voor kinderen en hun ouders om korter te douchen.

Stayokay heeft een contract getekend met WaterSpaarders, een initiatief van Unilever, Wereld Natuur Fonds en de Missing Chapter Foundation, opgericht door prinses Laurentien, dat aanzet tot korter douchen. Marijke Schreiner, algemeen directeur: "Stayokay verzorgt jaarlijks bijna 900.000 overnachtingen, waarvan ongeveer 80.000 van kinderen in de basisschoolleeftijd uit binnen- en buitenland. Van oudsher, sinds de oprichting in 1929, zit 'goed bezig zijn' al in ons DNA. Met ons MVO-project ‘Goed bezig!’ wil Stayokay op een positieve manier bewustzijn creëren voor milieu en maatschappij; zowel bij onze gasten als bij alle 600 medewerkers op de 26 locaties. WaterSpaarders is hier een mooie aanvulling op."

 

Pin It
Bekeken: 1017x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/