Alkmaar, 21 juli 2014. Het zesde zomeravondconcert in de Grote Kerk op woensdag 13 augustus wordt gegeven door Jan van de Laar, stadsorganist van Helmond en vaste bespeler van het befaamde Robustelly-orgel aldaar. Zijn programma bevat muziek uit de ontstaanstijd van het Van Covelens-orgel. Hij speelt werk van Arnolt Schlick en variaties over het lied "Von Gott will ich nicht lassen". Voordat dit lied een populair kerklied werd, stond het al bekend onder de naam "la Nonette" of "la Monica". Behalve barokmuziek van Scheidemann, Buxtehude, Bruhns en Bach staat ook de melancholische Fantasie in f-moll van Mozart op het programma. De Duitse componist Christian Heinrich Rinck was erg actief op het gebied van de orgel pedagogiek. Zijn orgelschool beleefde vele herdrukken. Met het concertstuk van deze in Darmstadt werkende componist wordt het concert besloten.

Het concert op woensdag 13 augustus begint om 20:15 uur. Toegang is € 8,- (Vrienden € 7,-). Meer informatie op de websites van de Grote Kerk en Alkmaar Orgelstad.

Pin It
Bekeken: 1185x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/