Heiloo, 07 augustus 2014. In boerderij Nijenburg weerklinkt sinds 2009 geen geluid meer van loeiende koeien. Op 23 augustus van 11:00 tot 16.30 uur is deze prachtige locatie open voor publiek. Stichting Natuurmonumenten is van plan een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor cultuur- en natuurliefhebbers te creëren op het 18e-eeuwse landgoed. De boerderij staat dit jaar op de agenda van het programma Herbestemming NH. Samen met de eigenaar, experts en omwonenden zoekt Herbestemming NH naar een kansrijke toekomst. Tijdens de open dag zijn omwonenden van harte uitgenodigd om hierover mee te denken. Verder zijn er volop activiteiten voor het hele gezin.

Natuurmonumenten beheert boerderij Nijenburg en zoekt naar een nieuwe, en vooral ook passende functie voor deze bijzondere plek. De boerderij heeft een grote typologische waarde als voorbeeld van een stolp met een driedubbel vierkant. Daardoor is het van grote betekenis voor Heiloo. Omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen hierover van 13.30 tot 15.00 uur meepraten in het Herbestemmingsatelier. Jonge bezoekers kunnen tussentijds, onder begeleiding, van de voorstelling in de poppenkast genieten.

Er is meer te doen op 23 augustus. Bezoekers kunnen om 12.30 en 14.30 uur mee op excursie met de boswachter die vertelt over boerderij Nijenburg, het statige landgoed en het eeuwenoude Heilooërbos. Ook kunnen zij culinair genieten van streekproducten en luisteren naar muziek van singer-songwriters Joyce Jacobs en Amber Kamminga. Kinderen kunnen op het blotevoetenpad de natuur beleven. Het programma is te vinden op de website van Herbestemming NH

Herbestemming NH gaat in opdracht van de Provincie met succes leegstand en verval van gebouwd erfgoed in Noord-Holland tegen. Als aanjager initieert het programma de dialoog tussen eigenaren, experts, creatieven en omwonenden over potentiele nieuwe functies van leegstaande karakteristieke gebouwen. In de afgelopen vier jaar zijn zo meer dan tien gebouwen een stap verder geholpen naar een nieuwe bestemming.

Pin It
Bekeken: 1637x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/