Heerhugowaard, 07 augustus 2014. Eind vorige week is aan de Dampkring in Heerhugowaard een acht maanden oude hond gewond geraakt door een aanval van een pitbull en een stafford. Eigenaar Wolsink heeft volgens het NHD drie keer aangifte willen doen, maar de politie zei dat er geen sprake was van een strafbaar feit. De jonge hond liep verwondingen op aan zijn achterpoot en zijn buik. Ook de eigenaar raakte gewond.

De stafford en de pitbull werden niet uitgelaten door de bazin, maar door haar buurman en zijn zoon. Eén van de honden wist zich los te rukken en viel de pup aan. Vervolgens brak ook de ander los en ging in de aanval. Al gillend werd het jonge dier het water in gesleept. Wolsink ging er achteraan en kreeg tijdens zijn reddingspoging een beet in het oor van zijn eigen hond. Daarna werd hij door een van de aanvallers in zijn arm gebeten. Omstanders schoten te hulp.

Volgens de politie en de gemeente is een bijtincident pas strafbaar als de bijtende hond geregistreerd staat als gevaarlijk vanwege eerdere incidenten. Een vreemde situatie, vertelt Wolsink het NHD, want zo lijkt het of voorvallen niet geregistreerd worden. De politie is wel langs gegaan bij de eigenaresse en stelden dat de honden verder lieve dieren zijn. De gemeente start een onderzoek. Een mogelijk gevolg is dat de dieren gemuilkorfd moeten worden. De bazin van de twee honden heeft overigens de kosten van de dierenarts vergoed. 

Pin It
Bekeken: 1483x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/