Alkmaar, 22 augustus 2014. Op 25 augustus organiseert de gemeente Alkmaar een inspiratiebijeenkomst over het onderwerp mantelzorg. De gemeente, die verantwoordelijk is voor een adequate ondersteuning van mantelzorgers, wil deze steun optimaliseren en gaat daarover in gesprek met maatschappelijke organisaties, mantelzorgers en raadsleden.

Met de invoering van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) per 1 januari 2015, neemt de rol van mantelzorgers toe in de hulp van mensen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en mee te doen in de samenleving. De gemeente wil de ondersteuning aan mantelzorgers zo passend mogelijk maken, zodat optimaal wordt aangesloten bij de vragen van mantelzorgers en cliënten. Tijdens de inspiratiebijeenkomst op 25 augustus komt een aantal thema’s aan bod om te verkennen op welke manieren die ondersteuning kan vormkrijgen.

Wethouder Anjo van de Ven: “Mantelzorgers vervullen een onmisbare rol in onze samenleving. Wij vinden het als gemeente daarom belangrijk om ze daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen en daar ook waardering voor te geven. Over hoe we dit het beste kunnen doen, gaan we in de inspiratiebijeenkomst verkennen. De inbreng van maatschappelijke organisaties en mantelzorgers zelf vinden we daarbij zeer waardevol.”

Voor de inspiratiebijeenkomst zijn raadsleden van de gemeenten Alkmaar, Schermer en de Graft-De Rijp, en maatschappelijke organisaties uitgenodigd. Ook zijn mantelzorgers en andere belangstellenden welkom om mee te denken over het onderwerp. De bijeenkomst vindt plaats op het stadhuis aan de Langestraat en duurt van 19:15 tot  21.30 uur.

 

Pin It
Bekeken: 1129x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/