Alkmaar, 25 augustus 2014. De komende periode wordt het spannend voor Systema studiegroep Alkmaar. Voor het eerst zal er in Alkmaar ook een mogelijkheid zijn om systema te trainen. De nieuwe Systema studiegroep, gevestigd aan de Slochterwaard 182 (bij Funakoshi), opent donderdag 4 september voor het eerst haar deuren met een open avond. Systema is een moderne krijgskunst met zijn wortels in de Russische krijgsgeschiedenis. Het gaat in systema om bewustwording van eigen lichaam tot relatie met die van de persoon die jou geweld wil aandoen. Het uiteindelijke doel is om een aanval (fysiek, verbaal etc.) te neutraliseren, waarbij het behouden van eigen welzijn belangrijk is.

In Systema leer je geen technieken of vormen. In Systema leer je wel bewegen, ontspannen, hoe te staan en -het belangrijkste- hoe te ademen. De training werpt na vrij korte tijd al vruchten af zoals, verbeterde lichaamshouding, flexibeler lichaam, betere ademhaling, meer ontspannen, groter zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. 

De les zal gegeven worden door Gertjan Jongh. Gertjan vertelt: “Na 16 jaar Aikido ben ik contact gekomen met Systema. Eerst door Youtube filmpjes en daarna door het bijwonen van seminars, om vervolgens stad en land af te reizen, om trainingen bij te wonen. Ik was vanaf het begin meteen verkocht. Mijn missie is voor de komende jaren is zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het mooie van Systema.”

Gertjan zal in het lesgeven worden ondersteund door Wouter Duba. De lessen van Systema Alkmaar zijn iedere donderdag van 20.00 t/m 22.00 uur. De locatie is tevens de thuisbasis van karate vereniging Funakoshi. Meer informatie op de website van Systema Alkmaar



Pin It
Bekeken: 1704x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/