Alkmaar, 05 september 2014. Het college Alkmaar is akkoord gegaan met de Parkeerverordening 2015. In de nieuwe verordening zitten een aantal wijzigingen. Nieuw in 2015 is de combinatiekaart voor Binnenstad en Spoorbuurt. Daarnaast blijft de papieren bezoekerskaart en is er geen tariefsverhoging. Wel wordt de reguliere inflatiecorrectie van 1,50% doorgevoerd. Het laatste woord is binnenkort aan de gemeenteraad, die hierover een definitief besluit neemt, na behandeling in de commissie. Wethouder Parkeren Elly Konijn (D66): ‘Alkmaar wil een parkeervriendelijke stad zijn. In 2015 vinden er daarom verschillende wijzigingen plaats, die zorgen voor meer gebruiksgemak voor zowel inwoners als bezoekers.’

In het coalitieakkoord staat een passage over het opzetten van een gemengd vergunningensysteem waarbij bewoners van de binnenstad zowel op straat als in de garage kunnen parkeren. Ook vanuit de bewoners van de binnenstad is al lange tijd de wens om gedurende drukke tijden op straat uit te kunnen wijken naar garages. Door digitale mogelijkheden in de garage is een verbetering mogelijk: de combinatiekaart voor alle garages.

Het betreft een “upgrade-optie” waarbij mensen vrijwillig hun straatvergunning op kunnen waarderen met een garagesupplement. Met de combinatiekaart krijgt een bewoner meer waar voor zijn geld. In de Binnenstad wordt de vergunning naast de 1200 straatparkeerplaatsen voor € 40 ook geldig op 1900 garageparkeerplaatsen. Bewoners kunnen het garagesupplement uiteindelijk via het digitaal loket aanschaffen.

De papieren bezoekerskaart blijft tot 1 februari 2016 bestaan naast de digitale bezoekerskaart. Hiermee voert het college de motie uit van de Raad van 10 maart 2014.

Pin It
Bekeken: 1728x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/